Minder aandacht voor zorgverzekering op social media


Aan het einde van het afgelopen jaar is er op social media opvallend minder aandacht besteed aan de zorgverzekering door zorgverzekeraars in vergelijking met een jaar eerder. Dat lijkt dan ook dezelfde trend te hebben met betrekking tot de reclame via andere media die afgelopen jaar ook beduidend minder was dan in 2014.

 

Er zijn een aantal merken van zorgverzekeraars die het meest besproken zijn op social media en dat zijn Univé, Menzis en VGZ. Er is een meting geweest onder alle zorgverzekeraars in Nederland van Clipit en Porter Novelli, waaruit blijkt dat het sentiment ten aanzien van de zorglabels overwegend positief genoemd kan worden. Er zijn een aantal onderwerpen die vaker besproken zijn dan andere onderwerpen en dan gaat het met name om de bekendmaking van de premie van de zorgverzekering en incidenten die betrekking hebben op persoonlijke situaties ten aanzien van zorgmerken. Het aantal berichten is ten opzichte van een jaar eerder afgenomen met 25 procent.

 

Er zijn afspraken gemaakt om met betrekking tot de zorgverzekering minder reclame te maken en dat kan een belangrijke oorzaak zijn waarom de berichten op social media ook zijn gedaald. Bovendien was de premiestijging beperkt en is de vrije artsenkeuze minder een issue geweest in vergelijking met een jaar eerder. Overigens zijn de meeste berichten over de zorgverzekering geplaatst op Twitter en is Facebook wat dat betreft wat achtergebleven. De zorgmerken nemen weinig initiatief om zelf berichten op social media te plaatsen. FBTO en Ditzo zijn zorgmerken die het grootste aantal berichten zelf plaatsen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 02-02-2016