Stoppen met roken wordt vergoed


Welke roker heeft als goed voornemen voor volgend jaar niet “stoppen met roken”? Vaak doen ze het alleen, met hun geliefde of met een groepje vrienden. Maar zodra er een aantal dagen of weken verstreken zijn, steken ze er toch maar weer één op. Daar gaat je goede voornemen! Zo gaat het natuurlijk nooit opschieten. Wat nodig is voor mensen die serieus willen stoppen met roken is professionele hulp.
Vanaf 1 januari volgend jaar, wordt deze professionele hulp vergoed in het basispakket. Alle zorgverzekeringen hebben dit in hun basisverzekering opgenomen.

Als de rokers professionele hulp zochten bij het stoppen met roken, dan moesten ze tot nu toe altijd zelf voor de kosten opdraaien. Ze zorgverzekeraars kunnen vanaf volgend jaar zelf bepalen wat voor soort hulp ze hun klant gaan aanbieden. Volgens deskundigen is de kans 3 tot 4 keer groter als rokers hulp krijgen van professionals, dan als ze het alleen gaan proberen. Ze hebben zo mentale hulp en een zogenaamde stok achter de deur. Zorgverzekeraars kunnen de rokers ook adviseren in welke hulp ze moeten zoeken, of welke hulpmiddelen het beste gaan werken.

Anti-rookorganisatie STIVORO gaat in samen werking met  KWF Kankerbestrijding hierover een campagne starten. De overheid hoopt dat door deze campagne en de verzekeringen, de drempel om te stoppen met roken lager is geworden en dat meer rokers toch de moeilijke stap gaan nemen.Geschreven door Verzekeren.net op 16-12-2010