Studenten besparen niet op zorgverzekering


December is de maand waarin veel Nederlanders hun zorgverzekering eens onder de loep nemen en kijken of het voordeliger is om voor het komende jaar naar een andere verzekeringsmaatschappij over te stappen. Opvallend is dat veel studenten niet tot die grote groep consumenten behoort, die op zoek is naar een goedkopere zorgpolis. Ongeveer de helft van alle studenten staat zelfs niet eens stil bij de mogelijkheid om nu over te stappen en nog meer studenten zijn bovendien nog nooit naar een andere verzekeraar overgestapt om daar een goedkopere zorgverzekering af te sluiten.

 

Meer dan veertig procent van de studenten weet niet dat het tot eind december mogelijk is om de zorgpolis op te zeggen en ergens anders een zorgverzekering af te sluiten. Ook weten de studenten niet dat ze na het opzeggen tot 1 februari de gelegenheid hebben om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Wat verder opvalt is, dat weinig studenten gebruikmaken van kortingen die speciaal voor hen bedoeld zijn. Via studentenverenigingen of vakbonden is het namelijk mogelijk om korting te krijgen op de premie van de verzekering als zijn als groep zijn verenigd.

 

Dat er weinig wordt overgestapt en er weinig gebruik van kortingen wordt gemaakt, wijst er wellicht op dat er onder studenten geen behoefte bestaat om van de goedkoopste verzekeringen te profiteren. Zelfs met betrekking tot het eigen risico blijken de studenten weinig interesse te hebben en daarbij ontbreekt vaak de kennis dat de premie lager kan worden als er voor een hoger vrijwillig eigen risico kan worden gekozen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 18-12-2012