Top 5 schadeclaims reisverzekering in de zomer


Allianz heeft weer cijfers verzameld over de schadeclaims die deze zomer zijn ingediend op basis van een onderliggende reisverzekering. Het blijkt dat de bril nog altijd een van de meest populaire items is om te claimen op de reisverzekering. De bril voert namelijk de ranglijst van de top 5 schadeclaims reisverzekering aan. De alarmcentrale Allianz heeft op basis van de cijfers die in de afgelopen zomer verzameld zijn een top 5 samengesteld.

De bril staat bovenaan, maar wordt gevolgd door telefoons die een tweede plaats innemen op het gebied van meeste geclaimde voorwerpen. Op de derde plaats staat de iPad en op de vierde plaats staan koffers. De vijfde plaats wordt bezet door de handtas met inhoud.

 

Eerder werd door Europeesche Verzekeringen een top 10 samengesteld van schadeclaims die in de winter werden gedaan. Voor het eerst kwam daarbij de helmcamera voor in de top 10.

 

Opvallend is dat vakantiegangers vooral schadeclaims indienen waarbij kleine spullen betrokken zijn. Met uitzondering van koffers wordt de top 5 schadeclaims reisverzekering bezet gehouden door kleine voorwerpen. Het zijn uiteraard ook items die op een gemakkelijke manier verloren kunnen gaan, gestolen kunnen worden of beschadigd kunnen raken.

 

Het komt minder vaak voor dat er schadeclaims worden ingediend in verband met schade aan de vakantieaccommodatie. De persoonlijke voorwerpen worden dan ook het meest geclaimd en het laat ook maar weer eens zien dat het zeker verstandig is om een reisverzekering af te sluiten voor elke vakantie. Daarbij kan er voor een doorlopende reisverzekering worden gekozen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 02-09-2014