Verschillen premies van zorgverzekering nu groter dan ooit


De premie van de basisverzekering daalt gemiddeld met een percentage van 9 procent, maar toch zijn de verschillende in de premies van de zorgverzekeringen groter dan ooit tevoren. Een van de goedkoopste zorgverzekeringen op dit moment met alleen het verplichte eigen risico is de Unive Zekur zorgverzekering. Met ingang van 1 januari 2014 wordt daar een premie voor in rekening gebracht van 80,25 euro per maand.

 

De zorgverzekering van Unive Zekur is dan ook veelgoedkoper dan de basisverzekering van Zilveren Kruis Achmea met de polis Beter Af Exclusief waarvoor een premie van 109,95 euro per maand betaald moet gaan worden.

 

Bovenstaande gegevens zijn afkomstig uit een onderzoek dat door de Verzekeringssite is uitgevoerd. Bijna alle premies zijn nu bekend. Zo heeft ook Anderzorg de nieuwe premie voor de zorgverzekering 2014 bekendgemaakt en met het hoogste eigen risico kan deze als een van de goedkoopste zorgverzekeringen worden beschouwd. Per maand hoeft er slechts 62,25 euro per maand betaald te worden.

 

De verschillen tussen de premies van de zorgverzekeringen zijn in vergelijking met voorgaande jaren voor 2014 erg groot te noemen. Daar waar vorig jaar het grootste verschil nog een bedrag van 318 euro betrof tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering blijkt uit het bovenstaande al dat er al een verschil vastgesteld kan worden van 356,40 euro.

 

Tot 1 januari heeft iedereen de tijd om de huidige basisverzekering op te zeggen, waarbij het belangrijk is om bij het vergelijken niet alleen naar de goedkoopste premie te kijken, maar ook naar de specifieke voorwaarden.Geschreven door Verzekeren.net op 19-11-2013