Veel Amerikanen niet verzekerd


In Amerika zijn er steeds meer mensen zonder zorgverzekering en dit aantal is nog aan het stijgen. Dit ondanks de plannen die president Barack Obama had om dit te voorkomen. Dit jaar (2010) zijn er bijna 60 miljoen Amerikanen die geen verzekering hebben tegen de ziektekosten.
Dit heeft de CDC (Federale Centra voor ziektecontrole- en preventie in Amerika) onderzocht.
In het jaar 2009 waren er nog maar zo’n 58 miljoen inwoners van Amerika niet verzekerd. En in 2008 moesten 56 miljoen mensen het zonder zorgverzekering doen.

Tussen 2008 en 2010 steeg het aantal mensen dat langer dan een jaar geen zorgverzekering hadden van 27,5 miljoen mensen naar 30,4 miljoen mensen.
Het zijn niet alleen de armere Amerikanen die geen zorgverzekering kunnen betalen. Zeker de 50% van de mensen die geen verzekering hebben, zitten boven het armoedeniveau. Verder heeft één op de drie volwassenen tot en met 65 jaar, met een modaal inkomen, het afgelopen jaar zonder zorgverzekering gezeten voor enige tijd.
65 plussers kunnen beroep doen op het programma: Medicare, dit is een instantie van de federale overheid. Ook veel kinderen (onder de 18 jaar) hebben in Amerika recht op gratis zorg.

De regering van de Verenigde Staten heeft hervormingen ingevoerd in de zorg. Hierdoor krijgen zeker 32miljoen Amerikanen een verzekering voor de ziektekosten. Het voorstel voor de wetswijziging ligt er, maar het is nog afwachten of het ook inderdaad werkelijkheid wordt.Geschreven door Verzekeren.net op 11-11-2010