Veel mensen hebben huisdier niet verzekerd


In Nederland hebben veel mensen een huisdier, deze hoort dan ook helemaal bij het gezin. Je zou er niet bij na willen denken als er wat gebeurt met het diertje. Veel mensen hebben geen huisdierverzekering afgesloten, dit betekent dat u zelf moet opdraaien voor de ziektekosten van uw huisdier. Maar weinig Nederlanders hebben een huisdierverzekering, vele vinden het zinloos om een verzekering voor het dier af te sluiten. De ziektekosten die huisartsen rekenen kunnen zeer hoog oplopen, daarom vragen steeds meer mensen een offerte aan. De kosten voor het verzekeren van een huisdier zijn vele malen lager dan deze van een mens.

Verwacht wordt dat in de toekomst meer mensen een huisdierverzekering aan afsluiten voor hun huisdier. Dit wordt vooral gedaan doordat de ziektekosten enorm stijgen de laatste jaren. De medische ontwikkeling blijft niet stil liggen en deze moet ook betaald worden. Toch zijn er mensen die het niet nodig vinden om een verzekering af te sluiten. Dit omdat vele denken het niet nodig is een dier te verzekeren tegen ziekte. Er wordt dan vaak gekozen voor het inslapen omdat de ziektekosten vaak te hoog oplopen.

In de toekomst zullen ongeveer 3 op de 5 mensen in Nederland een huisdierverzekering afsluiten voor hun hond. Ook is er onderzoek gedaan naar het opleidingsniveau van eigenaren. Het opvallende is dat lager opgeleide personen vaker een verzekering voor hun huisdier afsluiten dan mensen met een hogere opleiding. Gemiddeld in Nederland hebben ongeveer 1 op de 10 mensen een verzekerd huisdier.

Geschreven door Verzekeren.net op 01-07-2010