Veel verzekerden stappen over


Nu de nieuwe prijzen bekend zijn van de zorgpremie hebben gaan mensen massaal overstappen op hun zorgverzekering. Dit komt mede door de dekking welke verschillend is tussen zorgverzekeringen. In veel gevallen zit een extra dekking zoals tandarts en fysiotherapie niet meer in het basispakket. Hierdoor zijn veel mensen op zoek naar de zorgverzekering met de beste dekking. Vooral voor jongeren wordt de premie per maand een stuk hoger dan voorheen. Normaal werd de tandarts tot 21 jaar geheel vergoed. Dit is vanaf volgend jaar niet meer. Er kan een extra dekking bij de zorgverzekering worden afgesloten. Deze dekking neemt echter wel een grote kostenpost met zich mee.

Een dure zorgverzekering hoeft niet altijd te betekenen dat mensen hun verzekeraar verlaten. Wanneer de dekking erg groot is en de premie is relatief maar iets duurder dan de concurrent dan zullen veel mensen bij die zorgverzekering blijven. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 700.000 Nederlanders willen overstappen door betere voorwaarden bij een andere zorgverzekeraar. De verzekeraars moeten voor 2011 hun premie bekendmaken. Verwacht wordt dat in die laatste maanden veel zorgverzekeringen van verzekeraar worden overgezet.

Uit ervaring blijkt dat 5 procent van de zorgverzekeringen ook daadwerkelijk wordt overgezet. Dit komt doordat premies op de laatste momenten worden bekendgemaakt. Hierdoor is het voor veel mensen een snelle beslissing die zij moeten maken. Vaak concurreren verzekeraars met elkaar om consumenten te laten overstappen. Geadviseerd wordt dat u goed moet vergelijken voor u overstapt. Een goedkope verzekering betekend niet dat u altijd goedkoper uit bent.

Geschreven door Verzekeren.net op 25-10-2010