Vele ondernemers verzekeren zich slecht


Vele ondernemers uit het midden en kleinbedrijf zijn niet of zeer slecht verzekerd. Vele mensen hebben geen verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. Dit betekent dat als een alleenstaande ondernemer geen enkele vorm van inkomsten meer heeft als deze niet meer in staat is zijn werk te doen. De belangrijkste reden voor deze keuze is dat de premie voor verzekeringen erg hoog kunnen oplopen. De ondernemers hebben dit geld er niet voor over of zoeken een andere oplossing dan verzekeringen.

De financiŽle problemen voor de ondernemer kunnen groot worden als er geen vorm van inkomen is. Het CBS heeft een schatting gemaakt dat ongeveer 1 van de 2 ondernemers niet gedekt is tegen arbeidsongeschiktheid. Naast het niet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschikt is er nog een ander probleem voor vele ondernemers. Het opbouwen van pensioen is voor sommige mensen te weinig, de premie die nu betaald wordt zal op hun oude dag niet genoeg opbrengen.

Dit betekend dat deze mensen later in financiŽle problemen kunnen komen doordat deze niet of slecht verzekerd zijn. Ook heeft gemiddeld 1 op de 10 ondernemers nog geen pensioen of verzekering geregeld wat toch wel zorgwekkend kan zijn.

De reden van het niet regelen zou zijn dat hun bedrijf verkocht zou kunnen worden. Van dit geld zou het mogelijk zijn om op latere leeftijd rond te kunnen komen. Veel ondernemers zijn zich er niet van bewust wat een kredietcrisis kan doen. Als een bedrijf failliet zou gaan betekent dit dus helemaal geen inkomen meer voor later een verzekering biedt daar uitkomst voor.

Geschreven door Verzekeren.net op 07-06-2010