Vergelijkersbonus bij afsluiten autoverzekering


Ditzo is de afgelopen tijd in het nieuws geweest met de bekendmaking dat de verzekeraar de overeenkomsten aan het herzien is die met vergelijkers zijn gemaakt. Er wordt door de verzekeraars een hoge vergoeding betaald aan de vergelijkers die consumenten de gelegenheid bieden om op zoek te gaan naar bijvoorbeeld de goedkoopste of beste autoverzekering. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 86 procent van de consumenten de vergoeding die aan vergelijkers betaald wordt te hoog vindt.

 

De verzekeraar Ditzo heeft op basis van deze uitkomst besloten om te stoppen met de vergelijkers en de besparing die dat oplevert te besteden aan een betere service en betere premies voor alle verzekerden. In het kader daarvan is er gelijk besloten om een actie op te zetten, waarbij consumenten in aanmerking kunnen komen voor een vergelijkersbonus bij het afsluiten van een autoverzekering. Iedereen die rechtstreeks bij Ditzo een autoverzekering afsluit, kan voor deze bonus in aanmerking komen.

 

De vergelijkersbonus bedraagt 100 euro en wordt uitgekeerd aan de klant als er een nieuwe autoverzekering wordt afgesloten. Overigens is er van een van de vergelijkers een reactie gekomen, namelijk van Independer op de uiting van Ditzo dat vergelijkers per autoverzekering tot een vergoeding van 200 euro zouden krijgen. Independer heeft verder laten weten zich niet in de resultaten van het uitgevoerde onderzoek te kunnen vinden. Er zou per autoverzekering sprake zijn van een gemiddelde vergoeding van 58 euro per jaar. De consument profiteert nu ongeacht de uitkomsten van het onderzoek van de actie van Ditzo door van de vergelijkersbonus gebruik te maken.

 Geschreven door Verzekeren.net op 07-04-2015