Verschillen in uitkering autoverzekering


Nieuwwaarderegelingen voor autoverzekeringen lopen zeer uit een, bij veel nieuwe verzekeringen is deze verzekering automatisch 3 jaar lang meegenomen in de standaard polis bij een all risk verzekering. Bij veel maatschappijen is het mogelijk om tegen een extra bedrag per maand een nieuwwaarderegeling te krijgen waardoor u altijd recht heeft op een nieuwe auto. In verhouding is dit een paar procent per polis op een autoverzekering meer, dit heeft echter wel veel baat wanneer de auto Total loss wordt verklaart binnen 3 jaar. De gehele nieuwwaarde wordt vergoed waardoor er een gloednieuwe auto gekocht kan worden.

De autoverzekering premie voor een nieuwwaarderegeling verschilt enorm, de uitkering van de verzekering is wel exact het zelfde omdat de nieuwwaarde van de auto niet veranderd kan worden. Wanneer er geen regeling is voor de nieuwwaarde dan wordt de dagwaarde uitgekeerd door een autoverzekering, deze prijzen verschillen enorm. Een duurdere verzekeringsmaatschappij wilt niet zeggen dat de dagwaarde hoger is, in veel gevallen is de dagwaarde bij een goedkopere autoverzekering goedkoper. In veel gevallen kan er geen gelijkwaardige auto gekocht worden doordat er te weinig aanbod is bij een redelijk nieuwe auto, het kan ook voorkomen dat de verkoopwaarde hoger ligt dan de dagwaarde.

Veel autoverzekeringen bieden daarom de eerste 3 jaar gratis een nieuwwaarderegeling aan waardoor u altijd een nieuwe gelijkwaardige auto terug krijgt. De voorwaarden zijn vaak verschillend per verzekering, de hoogte van de premie maak in veel gevallen bij een all risk verzekering geen probleem. Wel zijn er andere extra opties bovenop de basis all risk verzekering.

Geschreven door Verzekeren.net op 16-09-2010