Verschillen bij reisverzekering met annuleringsdekking zijn groot


Uit de resultaten van een onderzoek dat uitgevoerd is door MoneyView is gebleken dat er zich op het gebied van reisverzekeringen met annuleringsdekking grote verschillen voordoen. De premies kunnen erg variëren met verschillen die boven 200 procent uitkomen, maar ook de inhoud van de dekking bij een annuleringsverzekering varieert sterk.

 

Het meest opvallend is het verschil in premies dat zoals gezegd tot 200 procent kan oplopen, waarbij er zelfs sprake is van vergelijkbare dekkingen. Naast het premieverschil voor de annuleringsdekking bij reisverzekeringen zijn er ook grote variaties in de houd van de dekking. Als er naar een voorbeeld gekeken wordt, waarbij er een vergoeding vanuit de annuleringsdekking wordt verstrekt als een vriend of vriendin komt te overlijden, dan is dat maar bij 25 procent van de polissen het geval. In bijna 40 procent van de situaties, waarin een tijdelijke baan verloren gaat, wordt een vergoeding verstrekt voor het annuleren van de reis.

 

Er zijn ook positieve punten uit het onderzoek naar voren gekomen, waarbij de beste reisverzekering zijn gewaardeerd met vijf sterren. Het gaat dan om de kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van Univé en Zelf en om de doorlopende reispolis van SNS Bank.

 

Wie van plan is om een reisverzekering af te sluiten doet er eerst goed aan om te beoordelen of er een kortlopende of doorlopende polis nodig is. Kortlopend wordt geadviseerd bij slechts één vakantie per jaar en in situaties, waarin men vaker per jaar een weekendje weg gaat of vakantie boekt, wordt aangeraden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

 Geschreven door Verzekeren.net op 21-04-2015