Nieuwe verzekering voor onderhoud woningen


Er zijn allerlei typen verzekeringen, maar de basis van iedere verzekering is dat risico’s worden afgedekt. Het risico dat er schade ontstaat is in vele dagelijkse situaties aanwezig. Bijvoorbeeld als gevolg van ongelukken in het verkeer, waarbij een beroep op de autoverzekering kan worden gedaan. Of als er een inbreker is in huis die waardevolle spullen speelt en er een beroep op de inboedelverzekering wordt gedaan. Er is echter ook een nieuwe verzekering in de maak die niet het risico op schade dekt, maar zekerheid biedt ten aanzien van onderhoud van een woning gedurende een periode van 10 jaar.

 

Er is momenteel een grote verzekeraar die de overweging maakt om een onderhoudsverzekering voor woningeigenaren op de markt te brengen. Er kunnen meerdere partijen van een dergelijke verzekering gebruikmaken. Zo kan een woningeigenaar een onderhoudsverzekering afsluiten, maar kan een Vereniging van Eigenaren daar ook de keuze voor maken. De verzekerden kunnen met de verzekeraar afspraken maken ten aanzien van het onderhoud.

 

Zo kan de in voorwaarden van de onderhoudsverzekering bijvoorbeeld worden opgenomen dat de woning in het eerste verzekeringsjaar wordt geschilderd en dat in bijvoorbeeld het zesde jaar het dak vernieuwd zal worden. Het onderhoud kan ook nog betrekking hebben op andere zaken, zoals op het onderhouden van de cv-ketel in de woning.

 

De woningeigenaar krijgt de zekerheid van onderhoud via de onderhoudsverzekering, maar het is wel een ander type verzekering dan men gewend is. Er worden namelijk vooraf al afspraken worden gemaakt over de onderhoudswerkzaamheden die in de verzekeringsjaren worden uitgevoerd.

 Geschreven door Verzekeren.net op 07-10-2014