Consument sluit verzekering liefst online af


De cijfers van de online bestedingen in 2014 zijn bekendgemaakt en daaruit is gebleken dat er door consumenten een totaal van bijna 14 miljard euro online is besteed aan producten en diensten. Opvallend is dat het grootste deel van de online bestedingen op het gebied van diensten is uitgegeven aan verzekeringen en reizen. Dat komt met betrekking tot de gehele dienstenmarkt neer op bijna tweederde van het totaal.

 

Het online afsluiten van verzekeringen lijkt steeds meer ingeburgerd te raken bij de consumenten in Nederland. Er zijn dan ook enorm veel mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld het vergelijken van verzekeringen. Op de websites van verzekeraars wordt bovendien de gelegenheid gegeven om de premie te berekenen, zodat snel duidelijk kan worden waar het voordeligst een verzekering online kan worden afgesloten.

 

De informatie op de websites van de verzekeraars over verzekeringen en de inhoud daarvan is de afgelopen jaren ook veel duidelijker geworden. Zo is het voor de consument gemakkelijk om de informatie over de dekkingen eveneens te vergelijken bij meerdere verzekeraars. Verder biedt het natuurlijk enorm veel gemak om online een autoverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering of bijvoorbeeld een bootverzekering af te sluiten. Gemak dient de consument en bovendien is het vaak ook nog voordeliger om online een verzekering te nemen. Er zijn dan ook meerdere verzekeraars die uitsluitend online actief zijn en geen vestigingen verspreid over Nederland hebben. Dat scheelt overheadkosten en dat voordeel ziet de consument dan weer terug in de lagere premie die voor een verzekering betaald moet worden bij het online afsluiten van een verzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 17-03-2015