Verzekering voor waterschade aan het huis


Het is een steeds vaker voorkomend probleem, terugkerend van een vakantie blijkt het huis schade te hebben opgelopen door water. Meestal hebben mensen geen verzekering tegen water, de schade aan een huis kan hoog oplopen. Een veel voorkomend probleem is verstopte dakgoten, het water blijft in de goot staan wat zich ophoopt. Dit water kan vochtplekken in het huis veroorzaken wat leidt tot lekkages. Een verzekering voor waterschade wordt sterk aanbevolen door vele consumenten organisaties. Indiener geen verzekering is afgesloten moeten consumenten zelf voor de schoonmaak en schadekosten opdraven. Er wordt geadviseerd om dakgoten en regenafvoeren schoon te maken voor vertrek, dit kan schade voorkomen. Zo hoeft d verzekering ook niet ingeschakeld te worden.

Er zijn vele soorten verzekeringen tegen waterschade, natuurrampen en dergelijke vallen hier vaak niet onder omdat dit overmacht is. Verstoppingen en waterschade binnenhuis valt wel onder deze inboedel verzekering, vaak is deze uitgerust met een eigen risico welke verschilt per verzekering. Bij diverse maatschappijen zijn er vele schadegevallen gemeld van afgelopen jaar. Vaak in de zomer komt er veel water naar beneden in een relatief korte tijd, de meeste dakgoten zijn hier niet op berekent en laten het dan ook afweten. Een verzekering biedt hiervoor een uitkomst.

Dit heeft water lekkage tot gevolg wat hoog kan oplopen. Iedereen wordt geadviseerd om inspectie van dakgoten en water afvoeren uit te laten voeren. Terugkerend van vakantie zal een huis vol water een nachtmerrie zijn. De verzekering biedt hier altijd een uitkomst voor en raad mensen aan deze goed na te kijken voordat men vertrekt.

Geschreven door Verzekeren.net op 16-06-2010