Verzekeringen worden tegenwoordig meer online afgesloten


In Nederland zijn er steeds meer consumenten die de keuze maken voor het online afsluiten van verzekeringen. Ook de oriëntatie op de mogelijkheden en het vergelijken van verzekeringen wordt vaker online gedaan. Dat komt uiteraard onder meer doordat er enorm veel websites zijn, waar consumenten de gelegenheid hebben om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken op de premie, dekking en de polisvoorwaarden.

 

Meer dan zes op de tien consumenten hebben in 2012 online gekeken naar de mogelijkheden voordat er een verzekering werd afgesloten. Bijna vijftig procent heeft vorig jaar online een verzekering afgesloten. Dat blijkt uit het onderzoek dat gehouden is onder twaalfduizend respondenten. Twee jaar geleden sloot nog 37 procent van de Nederlanders online een polis af en dat aantal is in 2012 gestegen tot 48%. Naar verwachting zal de stijging zich de komende jaren ook nog voorzetten. De populariteit van het online verzekeringen afsluiten is onder meer het gevolg van het gemak dat geboden wordt. Het is slechts een kwestie van een aantal verzekeringen vergelijken, online de premie berekenen om vervolgens te kijken waar men de beste polis of de goedkoopste verzekering kan afsluiten.

 

Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat de computer en de laptop nog veruit het meest gebruikt worden in het vergelijken van verzekeringen. Het gebruik van smartphones en tablets staat wat dat betreft nog in de kinderschoenen. Voor de verzekeraars is daar natuurlijk nog wel winst te halen door de mogelijkheden voor de mobiele website te verbeteren, zodat ook mobiel eenvoudig vergelijkingen gemaakt kunnen worden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 19-03-2013