Vliegticketverzekering niet altijd nodig volgens Consumentenbond


Het afsluiten van een vliegticketverzekering wordt niet altijd nodig gevonden door de Consumentenbond. Bij het boeken van losse vliegtickets voor verre vluchten bij online aanbieders kunnen consumenten een garantie verkrijgen in de vorm van een vliegticketverzekering. Als het ticket is geboekt en er is een verzekering voor afgesloten, dan kan de consument een vergoeding krijgen op het moment dat de vlucht niet doorgaat als gevolg van een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

 

Een vliegticketverzekering of ticketgarantie biedt een dekking voor een maximale vergoeding voor een bedrag tussen 1.500 euro en 2.000 euro. De kosten van de ticketgarantie bedragen 6 of 7 euro. Consumenten die online tickets voor een verre reis boeken, kiezen steeds vaker voor het afsluiten van een vliegticketverzekering. De Consumentenbond stelt zich echter op het standpunt dat het lang niet altijd nodig is om voor de ticketgarantie te kiezen. De vergoeding wordt uitsluitend verstrekt als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat en hoe vaak komt het voor dat een luchtvaartmaatschappij te maken krijgt met een faillissement. Bij de grote vliegtuigmaatschappijen zal dat niet zo snel gebeuren en in dat opzicht is het ook vaak overbodig om voor een ticketgarantie te kiezen.

 

De vliegticketverzekering stijgt echter wel in populariteit. Voor deze zomer heeft bijna twintig procent van de consumenten die een vliegticket hebben geboekt bij bijvoorbeeld Vliegwinkel.nl en Cheaptickets.nl voor de ticketgarantie gekozen. Dat is een enorme stijging ten opzichte van het vorig jaar. Opvallend is wel dat het vooral jongere reizigers zijn die het zeker voor het onzekere nemen en de keuze maken voor het afsluiten van een vliegticketverzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 15-07-2014