Vrijwillig eigen risico zorgverzekering wordt vaker gekozen


Een aantal jaren geleden maakte nog maar een paar procent van de verzekerden gebruik van het vrijwillig eigen risico als aanvulling op het verplichte eigen risico van de zorgverzekering. Dit jaar maakt al 25 procent gebruik van de mogelijkheid om een vrijwillig eigen risico te nemen bij de zorgverzekering en de verwachting is dat dit aantal nog verder zal toenemen.

 

Een van de belangrijkste redenen om voor een vrijwillig bedrag te kiezen, is dat de verzekerde dan in aanmerking komt voor een korting op de zorgpremie en die kan wel oplopen tot 20 euro per maand. Dat is bijvoorbeeld het geval als voor een vrijwillig risico gekozen wordt van 500 euro en de korting valt wat lager uit als bijvoorbeeld voor een vrijwillig bedrag van 100 of 200 euro wordt gekozen. Naast deze bedragen kan de verzekerde ook nog kiezen voor een bedrag van 300 euro of 400 euro.

 

Het is voor verzekerden die weinig zorgkosten verwachten het overwegen waard om van deze optie gebruik te maken, omdat het nu eenmaal een flinke maandelijkse besparing kan opleveren. Indien er onverhoopt toch zorgkosten worden gemaakt, waar het eigen risico op van toepassing is verklaard, dan krijgen verzekerden bij meerdere zorgverzekeraars de gelegenheid om het bedrag van het eigen risico dat zelf betaald moet worden in termijnen te voldoen aan de zorgverzekeraar.

 

Consumenten kunnen online hun premie berekenen en zelf het verschil zien in de hoogte van de zorgpremie als er wel of niet gebruik wordt gemaakt van het vrijwillig eigen risico.

 Geschreven door Verzekeren.net op 25-11-2014