Veel claims op inboedelverzekering door waterschade


Er is noodweer geweest in Nederland en dat betekent dat er ook weer een grote aantal schadeclaims worden ingediend via de inboedelverzekering. Het Verbond van Verzekeraars heeft laten weten dat er vooral sprake is van waterschade in huizen en daarom heen. De eerste schatting van de totale schade door wateroverlast komt uit op een bedrag tussen 5 en 10 miljoen euro en dan zijn de schadesituaties door hagel en blikseminslag nog niet eens meegenomen.

 

De extreme regenval heeft voor een neerslag tot 80 millimeter geleid in nog geen 24 uur tijd. Doordat de inslag intenser was dan anders en over een grotere regio is heen getrokken, is de schade door de wateroverlast groter dan gemiddeld het geval is als er zeer een flinke regenbui voordoet. Vooral in de strook die van Zeeland naar Oost-Gelderland loopt over Noord-Brabant en de Betuwe heeft te maken gehad met hevige hoosbuien.

 

De laatste jaren is er vaker sprake van extreme weersomstandigheden die dan ook tot grote schade leiden. De verzekeraars laten weten dat de klimaatverandering invloed heeft op deze weersomstandigheden en wijten de extremiteiten daar dan ook aan.

 

Consumenten die een inboedelverzekering op opstalverzekering hebben en te maken hebben gekregen met waterschade of schade als gevolg van de storm of hagel, kunnen een claim indienen bij de verzekeraar. Het is wel aan te raden om te kijken of de schade door de extreme weersomstandigheden gedekt wordt door de polis. Als er bijvoorbeeld water het huis binnenkomt door gebrekkig onderhoud, dan wordt de schade niet zomaar vergoed.

 Geschreven door Verzekeren.net op 01-09-2015