Webshop verzekering geen toegevoegde waarde voor consument


Het is voor webwinkels tegenwoordig mogelijk om een verzekering af te sluiten op het gebied van een tijdige en juiste bezorging van artikelen die door klanten zijn besteld. De verzekering dient vooral voor situaties, waarin de klant er met de webshop niet uitkomt als er zich problemen voordoen met betrekking tot de levering of bijvoorbeeld beschadiging van een geleverd product.

 

De Consumentenbond stelt zich op het standpunt dat een dergelijke verzekering voor de consument in elk geval weinig toe te voegen heeft. Klanten die in webwinkels producten kopen genieten namelijk al op veel gebieden wettelijke bescherming en kunnen dus bij bijvoorbeeld een ontvangen beschadigd artikel verlangen dat er een nieuw product wordt geleverd. Ook heeft de consument het recht om een artikel retour te zenden. Een webwinkel moet bovendien rekening houden met de levertijd en als een product niet meer geleverd kan worden terwijl er wel betaald is, dan kan de klant het geld terugvragen.

 

De eerste verzekering voor webwinkels wordt aangeboden door Centraal Beheer Achmea in de vorm van de verzekering Koopzeker. De vraag is of deze verzekering het goed gaat doen, want tot nog toe zijn er weinig kleine en grote webwinkels die de verzekering Koopzeker al hebben afgesloten. Webwinkels die de verzekering wel afsluiten kunnen rekenen op een eventuele bemiddeling van de verzekeraar tussen de consument en de webwinkel. Mocht de webshop niet in staat zijn om een artikel te herstellen of te vervangen, dan kan de verzekeraar het aankoopbedrag aan de klant uitbetalen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 05-02-2013