Websites verzekeraars vaak direct bezocht


Consumenten die een verzekering willen afsluiten, zoals een reisverzekering of inboedelverzekering maken niet altijd gebruik van de mogelijkheid die vergelijkingssites te bieden heeft. Vaak zelfs wordt direct een bezoek gebracht aan de website van een specifieke verzekeraar om daar naar de beschikbare informatie te kijken, de premie te berekenen en eventueel de polis online af te sluiten.

 

De gedachte is doorgaans dat een groot aantal consumenten naar een vergelijkingssite toegaat om daar te bekijken wie bijvoorbeeld een reisverzekering met de laagste premie aanbiedt. In veel situaties is dat echter niet het geval. Indien de consument wel een vergelijkingssite bezoekt, dan wil dat evenmin zeggen dat gelijk een keuze wordt gemaakt voor een verzekering en dat deze meteen afgesloten wordt. Het blijkt namelijk dat consumenten ruim de tijd nemen om bijvoorbeeld een reisverzekering of inboedelverzekering af te sluiten.

 

De gemiddelde duur voor het afsluiten van een verzekering nadat de eerste actie door de consument is ondernomen bedraagt achtendertig dagen. Dat een consument in eerste instantie rechtstreeks naar de website van een verzekeraar gaat, hoeft overigens evenmin te betekenen dat daar dan ook de verzekering wordt afgesloten. Consumenten nemen namelijk wel de tijd om zich verder te oriënteren. In Europa zijn de Nederlandse consumenten een van de koplopers voor wat betreft het online winkelen en dat vertaalt zich ook in het aantal verzekeringen dat online wordt afgesloten. Meer dan de helft van alle verzekeringspremies is via een online optie tot stand gekomen. Er zal volgens de verwachting daar nog een stijging in komen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 10-06-2014