Weinig mensen wisselen van zorgverzekering


Zoals eerder bekend gemaakt zijn de zorgverzekeringen in prijs toegenomen. Ondanks deze gestegen prijzen, zal maar 3% van de mensen in Nederland overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Dit heeft het onderzoeksbureau Newcom bekend gemaakt. Deze organisatie heeft een peiling gehouden onder 2000 mensen. De resultaten zijn afgelopen week bekend gemaakt.

De meeste Nederlanders zijn niet erg tevreden over hun zorgverzekeraar. Het gemiddelde cijfer wat een verzekeraar krijgt is een 6,8. Dit blijkt ook uit het grootschalige onderzoek van Newcom.
Volgens Newcom blijven de mensen bij hun eigen zorgverzekeraar omdat ze toch maar weinig verschillen zien tussen de overige verzekeraars.

De consument vraagt zich vooral af of een zorgverzekeraar wel zorg op maar kan bieden die bij hun levensstijl en levensfase past. Hier letten ze vooral op bij het maken van de juiste keuze.
Volgens de Nederlandse consument moet een verzekeraar ook bijdragen aan verbetering van de gezondheidszorg. Ze vinden ook dat een verzekeraar hulp moet bieden bij het vinden van de juiste zorg.
Ten slotte vinden de Nederlanders het belangrijk dat een verzekeringsmaatschappij helpt bij een goede en gezonde levensstijl.

De mensen die wel van zorgverzekeraar wisselden, deden zijn dat vooral omdat de prijzen zo hoog zijn geworden. 7% van de ondervraagden overweegt om over te stappen, en 1,5% wilt sowieso overstappen. Newcom heeft uit deze getallen berekend dat ongeveer 3% dit daadwerkelijk gaat doen.Geschreven door Verzekeren.net op 10-12-2010