Wintersportdekking reisverzekering ontbreekt vaak bij wintersporters


Elk jaar weer trekken er veel Nederlanders op uit om van een wintersportvakantie te genieten. Een deel daarvan gaat onverzekerd op reis, want maar liefst negen procent heeft geen reisverzekering afgesloten. Van de wintersporters die wel over een reisverzekering beschikken, blijkt veertien procent geen speciale wintersportdekking te hebben afgesloten. Dat blijkt uit het winteronderzoek dat door de verzekeraar Europeesche Verzekeringen is gehouden. Een deel van de wintersporters weet bovendien niet eens of zij wel verzekerd zijn tijdens de wintersportvakantie.

 

Het is echter wel raadzaam om voor de wintersportvakantie een polis met wintersportdekking af te sluiten om eventuele hoge medische kosten te voorkomen. Een ongeval op de skipiste kan tot een ongekende hoge kostenpost leiden als er bijvoorbeeld een helikopter aan te pas komt om de wintersporter te vervoeren en deze opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Ook extra reis- en verblijfkosten kunnen het gevolg zijn  van een ongeluk op de piste en als men dan niet over een reisverzekering met wintersportdekking beschikt, dan lopen de kosten voor de verzekerde flink op.

 

Overigens blijkt uit het winteronderzoek van Europeesche Verzekeringen wel dat de mensen op wintersport steeds voorzichtiger worden. Zo gaan er minder mensen buiten de pistes op de lange latten de berg af en dragen steeds meer wintersporters voor de veiligheid een helm. Veertig procent van de respondenten heeft laten weten een helm te dragen tijdens de wintersportvakantie, waarbij de jongeren overigens in de meerderheid zijn. Naast dat de helm bescherming biedt voor het hoofd helpt het ook tegen de koude weersomstandigheden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 08-01-2013