Groot aantal consumenten van plan te wisselen van zorgverzekering


Ook dit jaar zullen er weer een groot aantal consumenten wisselen van zorgverzekering, waarbij een lagere premie de voornaamste reden is om de overstap naar een andere verzekeraar te maken. Uit een onderzoek is gebleken dat ongeveer veertien procent van de verzekerden van plan is om over te stappen naar een andere verzekeraar om daar een goedkopere zorgverzekering af te sluiten.

 

De premiehoogte is voor het grootste deel van de consumenten de belangrijkste reden om eventueel over te stappen naar een andere verzekeraar. Er is ook een groep die twijfelt over het wel of niet overstappen van zorgverzekering en een meerderheid heeft laten weten om niet te wisselen van zorgverzekering.

 

Het is voor het eerst dit jaar dat consumenten massaal de intentie hebben om te wisselen van zorgverzekering. Veertien procent is namelijk het hoogste percentage ooit dat van plan is om over te stappen. In het afgelopen jaar heeft acht procent de overstap gemaakt en dat jaar daarvoor is er tien procent van de verzekerden gewisseld van zorgverzekering.

 

Overigens is het percentage van veertien procent nog geen vaststaand gegeven, want pas als het 1 februari 2015 is, kan bekeken worden of dit percentage gehaald wordt. Tot die tijd kan er namelijk gewisseld worden. Binnenkort worden de eerste premies weer naar buiten gebracht en dan kan er ook pas een vergelijking plaatsvinden tussen de verschillende premies die de verzekeraars voor de zorgverzekering hanteren. Vandaag wordt op Prinsjesdag de inhoud van de basisverzekering bekendgemaakt en daarna zullen de eerste verzekeraars de nieuwe premies naar buiten brengen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 16-09-2014