Woonverzekeringen duurder geworden


Er is een onderzoek uitgevoerd naar woonverzekeringen door MoneyView en daaruit is gebleken dat woonverzekering in een periode van twaalf maanden flink duurder zijn geworden. De gemiddelde stijging van de premie van woonverzekeringen ligt tussen 3,6 procent en 4,8 procent. Twee verzekeraars stijgen daar nog verder bovenuit met een stijging van de premie van de woonverzekering van meer dan 13 procent. Het betreft hier de verzekeraars Zelf.nl en De Goudse.

 

Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen welke verzekeraar het goedkoopst is op het gebied van woonverzekeringen. Het blijkt dat de combinatie van een inboedelverzekering en opstalverzekering het voordeligst kan worden afgesloten bij de SNS Bank, bij de Nederlanden van Nu en bij Kroodle. De laatstgenoemde is een dochter van Meèus.

 

Het schept duidelijkheid om de inboedelverzekering en opstalverzekering bij één verzekeraar onder te brengen. Dat heeft bovendien het voordeel dat er sprake is van een scherpere premie. Daarnaast heeft de verzekerde slechts met één verzekeraar te maken indien er sprake is van schade aan de woning en schade aan de inboedel als de verzekeringen gecombineerd zijn.

 

Er wordt aangeraden om bij het afsluiten van een woonverzekering niet alleen te letten op een lage premie, maar ook op de dekking van de verzekering. De inboedelverzekeringen van BLG Wonen en van de SNS Bank blijken wat betreft de verhouding tussen prijs en kwaliteit als beste uit de bus te komen. Voor het afsluiten van een opstalverzekering is Aon Direct net als de Nederlanden van Nu en Kroodle het meest voordeligst.

 Geschreven door Verzekeren.net op 20-05-2014