Zorgpremie stijgt enorm voor jongeren


Nu de nieuwe prijzen voor de zorg in 2011 bekend zijn kunnen er conclusies getrokken worden. Er is in veel gevallen gekeken naar een gemiddelde prijs wat een particulier in Nederland moet betalen aan zorgverzekering. Onder andere voor jongeren welke net 21 zijn blijkt dit heel anders uit te pakken. Voor veel individuen blijkt de premie voor de zorg aanzienlijk duurder uit te pakken dan verwacht. Een [link]zorgverzekering heeft vaak verschillende voorwaarden welke dan ook goed vergeleken moeten worden. Veel extra verzekeringen dienen te worden afgesloten wanneer men extra dekking bovenop het basispakket wilt.

Onder andere de tandarts welke bij jongeren tussen de 18 en 22 jaar meeverzekerd waren worden uit het basispakket geschrapt. Dit is een erge kostenpost doordat veel jongeren met een basis zorgverzekering rond deze leeftijd hun verstandskiezen moeten laten trekken. De kosten hiervan worden niet meer vergoedt waardoor een behandeling erg veel geld kan kosten. Wanneer deze wel verzekerd dient te worden zal er een extra pakket aan de basis zorgverzekering toegevoegd moeten worden.

Naast de extra zorg voor de tandarts verdwijnt er nog meer zorg uit het basispakket van de zorgverzekering. Zo gaat het standaard eigen risico omhoog naar 170 euro per jaar. Dit was voorheen 165, en de kosten van fysiotherapie worden pas vergoed na 13 behandelingen. Onder andere voor jonge vrouwen stijgen de kosten explosief, de pil verdwijnt namelijk ook uit de zorgverzekering waardoor de kosten voor eigen rekening vallen. Het is daarom erg aan te raden om de dekking per verzekering na te kijken en heiruit te kiezen, er kan veel geld bespaard worden door de dekking te vergelijken.

Geschreven door Verzekeren.net op 06-10-2010