Meerdere verzekeraars verhogen premie zorgverzekering 2015


Er komen steeds meer verzekeraars naar buiten met de nieuwe premie zorgverzekering voor volgend jaar. Daaruit blijkt in ieder geval dat de tendens een stijging van de zorgpremie aangeeft. Op dit moment zijn de premies van DSW, UMC, IZZ en IZA bekendgemaakt. Van DSW was de nieuwe premie voor 2015 al in september naar buiten gebracht en tot nu toe is het de enige zorgverzekeraar die ervoor heeft gekozen om geen verhoging van de zorgpremie door te voeren.

 

Zowel de premie van UMC, IZZ als IZA gaat volgend jaar omhoog. De premie van de basisverzekering van IZZ gaat in elk geval met meer dan 10 euro per maand omhoog en dat is zowel van toepassing op de natura polis als de restitutieverzekering. De laatste bekendmakingen voorspellen dan ook weinig goeds, want de andere zorgverzekeraars zullen naar verwachting de trend volgen en ook een hogere premie voor 2015 neerzetten. Overigens moeten er nog veel meer premies bekend worden gemaakt, want zowel Menzis als Achmea en CZ zijn nog niet naar buiten getreden. Dat zal naar verwachting wel een van deze dagen gebeuren, want voor 19 november moeten alle premies namelijk volgens de wet bekend zijn.

 

Wie op zoek wil naar een goedkope zorgverzekering kan even afwachten tot alle premies duidelijk zijn. Het is dan ook aan te raden om op basis van de persoonlijke situatie een berekening te maken en niet alleen te kijken naar een overzicht met algemene premies van de basisverzekering. Er kan bijvoorbeeld rekening gehouden worden met een korting.

 Geschreven door Verzekeren.net op 11-11-2014