Premie zorgverzekering Menzis stijgt in 2016


De tijd dringt voor zorgverzekeraars, want uiterlijk 19 november dienen de verzekerden van de nieuwe polisvoorwaarden per 1 januari 2016 op de hoogte te worden gesteld. Dat betekent dat binnen enkele dagen alle premies voor de zorgverzekeringen in 2016 ook bekend worden gemaakt. Menzis is nu een van de eerste grote vier zorgverzekeraars in het land die naar buiten hebben gebracht dat er sprake is van een stijging van de premie. De premie van Menzis zal met 2,75 euro per maand stijgen. Ook CZ heeft laten weten dat de premie van de basisverzekering zal stijgen en wel met een bedrag van 4,45 euro per maand.

 

Zorgverzekeraars kunnen de basisverzekeringen in meerdere vormen aanbieden. De premiestijging van 4,45 euro per maand van CZ geldt bijvoorbeeld voor de natura basisverzekering die bij deze verzekeraar het meest wordt gekozen. De premiestijging van 2,75 euro van Menzis heeft betrekking op de basisverzekering die volgend jaar per maand 107 euro per maand zal gaan kosten. Overigens werd eerder nog verwacht dat de gemiddelde premiestijging hoger zou uitkomen dan nu het geval lijkt te zijn. Verder geldt dat er sprake is van een verhoging van het eigen risico met 10 euro tot een bedrag van 385 euro.

 

De tijd om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, breekt aan nu de zorgverzekeraars naar buiten komen met de nieuwe zorgpremies voor 2016. Vergelijken kan op grond van het zoeken naar de laagste premie, maar bijvoorbeeld ook op basis van de inhoud van een aanvullend zorgpakket of met betrekking tot de service die aan klanten door zorgverzekeraars geboden wordt. Uiterlijk 19 november zijn alle premies bekend en dan heeft iedereen de gelegenheid om een zorgvuldige afweging te maken om wel of niet een andere zorgverzekeraar te kiezen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 17-11-2015