ZZP-er in de bouw vindt verzekering te duur


De premiestijgingen van verzekeringen zijn een van de redenen waarom een groot aantal ZZP-ers in de bouw geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kan afsluiten. Zelfstandigen Bouw wil dat er actie wordt ondernomen en heeft de overheid opgeroepen om een spaarfonds in de te stellen voor de ZZP-ers, zodat deze zelf kunnen sparen voor situaties van arbeidsongeschiktheid en voor het pensioen.

 

De bouwsector staat bekend zal een zware beroepssector en vele zelfstandigen hebben om die reden in het verleden een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Het percentage van de zelfstandigen dat in de bouw werkt en een dergelijke verzekering heeft ligt rond de zeventig procent. In vergelijking met zelfstandigen in andere sectoren ligt dat percentage ongeveer twee keer zo hoog. Het aantal zelfstandigen in de bouw met een arbeidsongeschiktheidsverzekering is echter aan het afnemen en dat baart Zelfstandigen Bouw zorgen.

 

Zelfstandigen Bouw is van mening dat enkele verzekeringspremies bijzonder hoog zijn geworden en in voorkomende situaties wel met twintig tot dertig procent zijn gestegen. De zelfstandigen in de bouw hebben het in deze economisch slechte tijden al lastig en de stijging van de verzekeringspremies noopt ertoe deze dan maar op te zeggen. De organisatie liet weten dat een van de leden werd geconfronteerd met een premieverhoging voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering van 130 euro in de maand. Deze zelfstandige kon dat in elk geval niet elke maand meer opbrengen en zo zijn er nog veel meer zelfstandigen die de hoge premie niet meer kunnen betalen. Wellicht dat het voorstel van Zelfstandigen Bouw om een spaarfonds op te richten een oplossing kan bieden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 16-04-2013